A Humac® Natur AFM barnás-fekete színű port az oxi-humolitból /Leonarditból/ nyerik ‒ azaz olyan anyagból, mely az őskori, növényi eredetű anyagok természetes humifikációja során keletkezett. A technológiai kezelés következtében, az alapanyag aktivizálódása által a huminsavak mennyisége összességében meghaladja a 65 %-ot a szárazanyagban.
Humac® Natur AFM működése:
Az eledelhez keverve, képes fenntartani a bél mikroflórájának egyensúlyát azáltal, hogy egyrészt megakadályozza a káros mikro flóra elszaporodását, másrészt elősegíti a hasznos mikro flóra növekedését. Kedvezően befolyásolja a toxikus fémek, idegen anyagok, toxinok és egyéb, a szervezetre nézve mérgező vegyületek kiürülését az emésztőrendszerből, melyek az állati ürülékkel együtt távoznak a szervezetből. Kedvezően hat az emésztőrendszer pH-jára, az eledel és a benne lévő tápanyagok hasznosítására, s ezáltal javulhat az eledel értékesülése. A gáz halmazállapotú, elsősorban nitrogéntartalmú és egyéb anyagok abszorbeálásával javítja a környezet mikroklímáját, aminek következtében lényegesen csökken a káros és szagos gázok kibocsátása.
Felhasználás - adagolás módja: a termék 0,5- 1% ban az eleséghez (takarmányhoz) keverendő, ami azt követően azonnal feletethető. A túladagolás veszélytelen.
Tárolás: száraz helyen tárolandó, tárolási hőmérséklet -10 °C-tól +40 °C-ig. A készítmény nem mérgező sem az emberekre, sem az állatokra nézve.