Fagyasztva szárítás: a liofilizálás, más néven fagyasztva szárítás az egyik legkíméletesebb tartósítási technológia jelenleg mind az élelmiszereknél, mind az állateledelek piacán. A szárítani kívánt, vizet tartalmazó nyers húsokat először lefagyasztják, majd -20 Celsius fokon vákuum segítségével a vizet kivonják belőle. A víz a szilárd halmazállapotból gőzzé alakul, a folyadékfázis kihagyásával.
Miért hasznos ez az eljárás?
- az értékes összetevők nem károsodnak,
- tápértékben szinte olyan, mintha nyers húst kapna a kutya,
- a hús íze, aromája megmarad.
Összetétel: 100% új-zélandi zöldkagyló, fagyasztva szárítva.
Analitikai összetétel: 69,3% nyersfehérje, 9,6% nyerszsír, 5,8% nyershamu, 4,98% nedvesség.
A kutya előtt mindig legyen friss, tiszta ivóvíz. Tárolja száraz, hűvös, napfénytől védett helyen.