Fagyasztva szárítás: a liofilizálás, más néven fagyasztva szárítás az egyik legkíméletesebb tartósítási technológia jelenleg mind az élelmiszereknél, mind az állateledelek piacán. A szárítani kívánt, vizet tartalmazó nyers húsokat először lefagyasztják, majd -20 Celsius fokon vákuum segítségével a vizet kivonják belőle. A víz a szilárd halmazállapotból gőzzé alakul, a folyadékfázis kihagyásával.
Miért hasznos ez az eljárás?
- Az értékes összetevők nem károsodnak.
- Tápértékben szinte olyan, mintha nyers húst kapna a kutya.
- A hús íze, aromája megmarad.
Összetétel: 100% borjúhús, fagyasztva szárítva.
Analitikai összetétel: nyersfehérje 68,2%, nyerszsír 26,4%, nyersrost 0,5%, nyershamu 3,4%.
A kutya előtt mindig legyen friss, tiszta ivóvíz.
Tárolása száraz, hűvös, napfénytől védett helyen.